Header2

Tips för automatanvändare

Fyra enkla steg till ditt godaste automatkaffe någonsin!

För att ditt kaffe (eller andra drycker) ska blir riktigt gott krävs det ett stort mått av omsorg – om både ingredienserna och dryckesautomaten. Det tunga lasset drar vi, genom att förse dig dels med tillförlitliga maskiner som brygger på rätt sätt – och dels med kaffe av bästa kvalitet. Resten är upp till dig. Följer du våra fyra enkla Kaffekopp-gron
råd kommer du en bra bit på vägen mot smakens höjder!

  1. Vi tar det självklara först: Se till att automaten är ren! Fett och avlagringar är smakens värsta fiende, men en daglig rengöring ser till att alla smaknyanser bevaras. Allt du behöver göra är att trycka på knappen – och komplettera med en avkalkning med jämna mellanrum.
  2. Malt kaffe är en färskvara som tappar sin fräschör efter en tids exponering för luftens syre. Fyll därför helst inte på mer än vad som går åt på två veckor – och gärna mindre ändå. Ju färskare, desto godare – och har du en Jedeautomat med malverk som använder hela bönor får du färskmalt kaffe varje gång!

  3. Din Jedeautomat brygger kaffet med optimal temperatur för att få ut mesta möjliga smak ur bönorna, utan att locka fram oönskade smakämnen. Xplore-modellen kompletterar med noga avpassad kylning av mjölken, så din cappuccino eller latte smakar precis som på favoritfiket. Vilken dryck du än väljer – vänta inte, utan njut den direkt. Då smakar den som allra bäst!

  4. Och så till sist det som är svårast att påverka: vattnets kvalitet. Kranvattnet i Sverige är med mycket få undantag mycket bra, så det är lyckligtvis sällan ett problem. Men ha gärna i minnet att mörkrostat kaffe påverkas mindre av vattnets egenskaper, och avkalka gärna lite oftare om du har hårt, kalkhaltigt vatten i kranen. Kolla med ditt lokala vattenverk, som kan berätta mer om vattenkvaliteten där du bor!